Kies voor comfort en duurzaamheid met natuurlijke materialen.

De kleding die we het dichtst op onze meest gevoelige huid dragen, moet niet alleen zacht aanvoelen, maar ook optimaal zorgen voor dit gevoelige gebied. In deze blog duiken we in de voordelen van het kiezen van natuurlijke materialen voor ondergoed en de redenen voor onze specifieke naden.

Het vrouwelijk lichaam is complex en natuurlijke afscheiding is een volkomen normaal verschijnsel. Natuurlijke materialen reguleren dit aspect van het ritme van je lichaam, waardoor het zonder ongemak kan worden opgenomen. In tegenstelling tot synthetische stoffen, die vochtgerelateerde problemen kunnen verergeren, bieden natuurlijke vezels een harmonieuze omgeving die de natuurlijke processen van je lichaam respecteert en ondersteunt. Natuurlijke materialen blinken uit in ademend vermogen en bevorderen een goede luchtcirculatie. Deze natuurlijke ventilatie helpt een gevoel van frisheid te behouden, vermindert ongemak en ondersteunt je gezondheid. Bovendien worden natuurlijke materialen geprezen om hun zachtheid - perfect voor je dagelijkse ervaring.

Een andere reden om te kiezen voor natuurlijke materialen is duurzaamheid. Het is niet zo dat alle natuurlijke materialen duurzamer zijn dan synthetische - echter, de meeste zijn dat wel. Natuurlijke vezels maken gebruik van natuurlijke hulpbronnen in tegenstelling tot synthetische vezels, die voornamelijk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Wanneer we inzoomen op natuurlijke materialen, verschillen ze in termen van hun duurzaamheid. Dit heeft te maken met verschillende factoren: bijvoorbeeld de hoeveelheid water die nodig is om de vezels te produceren, de hoeveelheid chemicaliën die betrokken zijn en de hoeveelheid energie. Bij het overwegen van al deze verschillende factoren, kwam lyocell voor ons als beste keuze uit de bus, in tegenstelling tot katoen dat door velen als het meest duurzaam wordt beschouwd. Katoenproductie vereist veel water en pesticiden, waardoor het algehele proces minder duurzaam is dan de productie van lyocell. Bovendien gaat lyocell langer mee, wat tot minder afval moet leiden. Met al deze factoren in gedachten, in combinatie met het feit dat lyocell buitengewoon zacht is, was lyocell voor ons de beste keuze.

Iets waar we transparant over willen zijn, is dat we synthetische vezels niet volledig kunnen vermijden. Om kleding comfortabel op het lichaam te laten passen, zijn rekbare materialen noodzakelijk die zijn gemaakt van synthetische vezels. Hierdoor bevatten onze strings een element van synthetische vezels (elastaan), maar bestaan ze bijna volledig uit natuurlijke vezels, namelijk 92%.

Een andere bewuste keuze die we hebben gemaakt qua ontwerp is dat we altijd naden gebruiken. Je vraagt je misschien af: waarom? De reden dat we deze keuze hebben gemaakt, is omdat verschuiving aanzienlijk sneller optreedt wanneer een onderkledingstuk naadloos is. We minimaliseren zichtbare lijnen door te kiezen voor platte, minimale naden die nauwelijks zichtbaar zijn onder strakke kleding. Op deze manier verankeren we het ondergoed op zijn plaats terwijl we de onzichtbaarheid onder je kleding maximaliseren!

Liefs,

Team Fanny Fit

Terug naar blog